duminică, 6 februarie 2011

Dorin Drăguţan şi liderismul de inspiraţie sau FAIL

 Sâmbătă, nenea din imagine, invitat la iLeader, anunţă tare în microfon: tema aleasă de mine pentru a vă vorbi este "leader-ismul de inspiraţie". Cool, un eveniment anunţat tare, guvernatorul BNM, o temă ce te face să ciuleşti urechile...
...însă din experienţa mea de tv, îmi aduc aminte cu cât chin prelucram conferinţele de presă cu prezenţa lui, gen: ăăăăăă, schimbări bruşte de fraze, incoerenţă. Dispută de gânduri în cap, ca până la urmă să fie clar!


Am găsit organigrama BNM şi în colţ jos pe dreapta, era departamentul serviciul cu presa. Întrebare: Dna Angela Florea, ştia unde se porneşte Dorinel?



Câteva greşeli făcute de Dorinuţ:


1. În cazul în care microfonul e fără paravânt, popular fără burete, e de dorit să îl ţii la minim 10cm de la gură, să nu se audă toate PPPP în boxă în timp ce vorbeşti, căci deranjează urechea ascultătorului.
2. După ce anunţă aşa o temă, spuen: azi dimineaţă m-am informat despre câteva noţiuni despre leader. Păi şi cum să mai ai incredere în ceea ce spune?
3. Aruncă fraza: eu încă studiez... ok, fiecare are mereu ce învăţa, dar după asta să spui că eu niciodată nu am citit cărţi de leader... întrebarea: dacă nu cunoşti elementarul, cum poţi vorbi despre ceva? Chiar ai dat- în bară nene.

Şi sunt multe altele, erori, greşeli de comunicare care le-am uitat sau nu le-am notat în carnet. Dar una e clar, că nu studiază domeniul de leader şi nu apelează la oamenii din domeniu pentru o reuşită mai bună în public.

Este o vorbă, pe care o zic în permanenţă: nu e necesar să cunoşti totul, dar trebuie să cunoşti oamenii din domeniu pentru a putea fi ajutat. Mai Dorinel, mai cere şi ajutor din când în când ca să nu te faci de ruşine mereu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu